söndag 15 augusti 2010

Idag ska vi till löfstad slott!


Familjedag på Löfstad slott. Lekar för barnen från 1700-talet, ska bli spännande! Jag har inte varit på slottet och inte min son Kevin (3år).

PARKDAGEN
I slutet av augusti anordnas varje år en park- och trädgårdsdag på Löfstad. Temat är olika varje år, men dagen är alltid fylld av aktiviteter med anknytning till parken. Det kan vara föreläsningar av trädgårdsexperter, parkvandringar, försäljning av trädgårdsprodukter, konserter och mycket mera.

År 1926 stannade tiden på Löfstad slott. Slottet vilar nu i sin park, oberört av tidens gång. När du besöker Löfstad tas du med på en resa tillbaka genom seklerna. En resa du inte kan uppleva någon annanstans.

Emilie Piper dog 1926, som var slottets sista ägarinna. Slottet byggdes på 1600-talet och har sedan dess aldrig sålts, vilket gör slottet unikt. Tack vare en önskan i den sista ägarinnans testamente har slottet kunnat förbli levande och är idag ett populärt besöksmål.
(källa: löfstad slotts hemsida) 

Tagna bilder idag! 


2 kommentarer:

  1. Löfstad är vackert och jättekul för ungarna. Brukar åka dit med mina emellanåt när det är något speciellt typ familjedag eller julmarknad.
    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Tack för din kommentar! ;) Det var en trevlig dag med familjen, det får bli fler gånger!

    SvaraRadera